Τάρτα με left overs από μπρόκολο και φέτα
- bitl
- Sep 12, 2023
- 1 min read

Ελαφριά και υγιεινή συνταγή τάρτας με left overs από μπρόκολο. Απολαύστε και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας.
Υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
leftoversαπό μπρόκολο
200γρ. αλεύρι, μια δόση αλάτι
1 αυγό
100γρ. φέτα
200γρ. κρέμα γάλακτος
μυρωδικά
Οδηγίες:
1.Για τη ζύμη, προσθέστε το αλεύρι και μια μικρή δόση αλάτι και ανακατέψτε ελαφρά. 2. Στο κέντρο του αλευριού, δημιουργήστε μια τρύπα και ρίξτε τα αυγά. Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη. Καλύψτε τη με μια μεμβράνη και αφήστε τη 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.
3. Παίρνουμε τα leftovers από το μπρόκολο και τα κόβουμε σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια.
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC και παράλληλα αλείφουμε με βούτυρο ένα μεγάλο μαγειρικό κυκλικό σκεύος (ταψάκι ή ταρτιέρα). Τέλος ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη για να χωρέσει στο ταψάκι-ταρτιέρα.
5. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψάκι-ταρτιέρα και κόβουμε τις άκρες που προεξέχουν. Με ένα πιρουνάκι τσιμπάμε τη βάση και την καλύπτουμε με λαδόκολλα. Πάνω στη λαδόκολα τοποθετούμε λίγο ρύζι, για να κάτσει η λαδόκολλα πάνω στη ζύμη και να μην την αφήσει να φουσκώσει.
6. Ψήνουμε τη βάση για 15 λεπτά και μετά την αποσύρουμε από το φούρνο. Βγάζουμε τη λαδόκολλα που είχε πάνω της το ρύζι.
7. Πάνω στη βάση ρίχνουμε τα υλικά μας. Τα left overs από μπρόκολο, τη φέτα και όποιο άλλο μυρωδικό θέλετε. Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε στο τέλος στο μίγμα. 8. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Μετά αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και… καλή σας όρεξη.